Skibet træskib båd sejlads jolle 7

Skibet har fået ny slæbejolle

I løbet af den forgangne uge, fik Skibet ny slæbejolle.

Det er en årsmodel 1972 – 1983 på 3,70 meter i længden og 1,55 meter bred. Trods størrelsen har den en kampvægt på 115 kilo, så der skal lægges kræfter i for at løfte den.

Vi har øvet med den nye jolle, og på de kommende skibsaftner lave øvelser med Jollen. Alle skal lære at ro og bruge motoren, lægge til og fra land og samle en mand op der ligger i havnen m.m.

Agterspejlet på slæbebåden manglede en forstærkning til påhængsmotoren.

Arbejdet på Skibet skrider frem

Skibet træskib båd sejlads jolle 4
Pigerne tager prisen for den flotteste rotur i jollen.

I Løgstør har Skibets besætning fået tømt brændstoftanken, næsten. Det drejer sig om måske en dunk mere, men desværre havde vi ikke flere.

Skruen er skilt ad, vandpumpen er afmonteret. Der er støvsuget slam og vand i salon og motorrum og tørret efter.

Tidsplanen bliver stram på beddingen. Det har trukket meget ud med det skib der ligger inde i hallen nu, men hvis hjælper med ekstra hænder, så bliver det nemmere at nå vores mål: Pinsestævnet i Holbæk.

Finn er villig til at lægge arbejdstimer i weekenderne, så vi kridter skoene, vi kan lykkedes med det her.

Båden kom ind i hallen på værftet

Vores båd kom i hallen. Da Skibet skal ind i hallen, blev masterne taget ned og lagt på bukke, så vi kan slibe og lakere. Der er en del slidskader som skal slibes i bund og have 8 gange lak.

Vi har talt med Finn om vores lossebom. Han har én, der har været brugt til et kursus, som han havde tænkt sig skulle bruges til sin egen klyverbom. Han har i stedet valgt at lime en op, så vi kan overtage den overskydende.

Skibets spanter skaber grublerier

Fredag blev der holdt første byggemøde i Løgstør med Tom fra Skibsbevaringsfonden og med Finn fra værftet.

Vi har talt om, hvordan vi griber det an med udtagning af spanter. Finn mener, at vi skal lave en skabelon af dem, der er medtaget. Uanset hvor træet, der er tørret længe nok, kommer fra skal der bruges sådanne.

Derudover tænkes og graves der i, hvordan spandene skal fremkomme. Finn vil gerne lime dem op, og Tom og Peer vil gerne have dem af krumvokset eg. Problemet er bare, at der ikke er meget eg at finde i landet.

Om det bliver Dansk Skibstræ i Kolding eller måske Limfjordsmuseet der må af med noget pind, vides ikke endnu.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *